Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ve beraberindeki heyet, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, yapılması planlanan çalıştay hakkında görüştü.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ve beraberindeki heyet, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette öğretmenlere verilecek eğitim ve öğrencilerin sektör içinde eğitilmeleri noktasında yapılması planlanan çalıştay görüşüldü.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'den destek isteyen İl Müdürü Şahan Çoker, çalıştayın detaylarını anlattı. Çoker, "Bunun çeşitli parçaları var. Bir tanesi öğretmenlerin sektör içinde zaman zaman eğitilmeleri, öğrencilerin sektör içinde eğitilmeleri. İkinci bir konu ise burada bir kariyer akademi kuruyoruz. Mesleki eğitimin geleceğiyle ilgili zaman zaman kariyer akademi çalışmalarımıza bol miktarda işadamlarının katılmasını isteyeceğiz" dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapılacak eğitimler noktasında her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Öğrencilerimizin okullarından çıktıktan sonra pratiği bilerek nitelikli bir şekilde bizlerin önüne gelmesini istediğimiz eğitim şeklini milli eğitim müdürümüzün bize anlattı. Bundan çokta memnun oldum, bu konuda karar alan bakanlığımızın yetkililerine sayın müdürümüzün müdürlerimizin önerileri de var bunun içinde kendilerine çok teşekkür ediyorum, çünkü bizim geleceğimiz bizim çocuklarımı en iyi şekilde yetiştirmekten geçiyor. Biz çocuklarıma önem vermezsek diğer ülkelere yetişmemiz mümkün değil" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI