ADANA'da 2012 yılından bu yana kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Misis Antik Kenti'ne bir ödül daha geldi. Tarihi Kentler Birliği, Misis'e Başarı Ödülü verdi.
Başarı ödülü Antalya'da düzenlenen törenle verildi. Ödülü Yüreğir Belediyesi adına Kentsel Tasarım Müdürü Mehmet Ali Sakallı'ya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç takdim etti.
Ödüllerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ''Misis bölgemizin önemli bir turizm merkezi olma yolunda. Çalışmalar tarihi dokuların özgün yapısı korunarak büyük bir titizlikle devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezi olacaktır'' dedi.
Misis'te bulunan tüm tarihi yapıların özgün yapısına kavuşturulacağını belirten Başkan Mahmut Çelikcan şöyle konştu:
''Misiste arkeolojik kazılar 2012 yılından bu yana Yüreğir Belediyesi koordinatörlüğünde Adana Arkeoloji Müzesi başkanlığında, Roma İtalyan Uluslararası Araştırma Merkezi ve Pisa Üniversitesi işbirliğinde devam ediyor. Bunun yanı sıra Roma dönemine ait 2 adet su değirmeni, kervansaray restorasyonu çalışmaları da  devam ediyor. Kazılarda elde edilen bulgulara göre Misis 7 bin yıllık geçmişi olan bir yer. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Devam eden kazıların yanı sıra kervansaray restorasyonu  çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezine kavuşmuş olacak. İşlevsel değerini geçen zaman içerisinde yitiren ve bu nedenle yok olmaya yüz tutan su değirmenlerini, otantik yapısıyla toplum hayatına tekrar kazandıracağız."

FOTOĞRAFLI