EDİRNE Mithatpaşa Ortaokulu'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında 'Hoşaf Günü' etkinliği düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur" dedi. 
    
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında  Mithatpaşa Ortaokulu tarafından 'Hoşaf Günü' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile Yeniimaret Mahallesi sakinleri katıldı. Günde davetlilere hoşaf ikramında bulunuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasına, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği ve hepimizin bir anlamda temsilcisi olan şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için gözünü kırpmadan kanını akıtan, canını veren tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun" diyerek başladı. 
    
TÜRK MİLLETİ'NİN EN ÇOK GURUR DUYDUĞU KONULARIN BAŞINDA MEHMETÇİK GELİR
Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususların olduğunu ifade eden Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur. Eğer bir topluluk, birçok değeri paylaşabiliyorsa, tasada, kıvançta, üzüntüde ve sevinçte bir olabiliyorsa, biliniz ki o zaman millet olmuştur. Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususlar vardır. Türk milletinin en çok gurur duyduğu konuların başında özellikle Çanakkale ile başlayan, Kurtuluş Savaşı ile devam eden ve bugün yine Afrin'de vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını vatanı için feda eden Mehmetçikler gelir.  Çanakkale'nin eşsiz komutanı, Türk Milleti'nin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu zaferlerde, bu coğrafyada yaşayan herkesin kuşkusuz çok büyük payı vardır. Anaların payı vardır, babaların payı vardır, askere giderken avucuna, saçına kına yaktığımız, kınalı kuzuların payı vardır. Ama savaşa gidemese de oturduğu yerden savaşa gidenlere çarık, giysi, mermi üreten herkesin çok büyük katkıları vardır. Elbette öğretmenlerin görevi toplumu aydınlatmaktır, geleceğin mimarı olan çocuklarımızı tüm değerlerimiz ile yoğurarak, geleceğe taşımaktır. Çünkü sürekliliği sağlayamazsanız, bir toplumu da sürekli millet haline getiremezsiniz" diye konuştu
BASTIĞIMIZ TOPRAKLAR ŞEHİT KANLARI İLE SULANMIŞTIR
    
Edirne'nin insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden birisi olduğuna  dikkat çeken Gürkan, "8 bin 300 yıllık muhteşem bir tarihimiz var. Bu şehir bu kadim şehir, geçmişte çok büyük işgaller görmüş, çok büyük acılar yaşamış ve çok büyük züllümler görmüştür. Bütün bunlara rağmen, bu şanlı şehir, bu serhat şehir dimdik ayakta durmasını da bilmiştir. Üzerine bastığımız topraklar, şehit kanları, ecdat canları ile sulanmıştır. Böyle topraklarda yaşıyoruz. Bu milleti geleceğe taşımak her birimizin ortak ülküsü, ortak amacıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı her türlü çalışmada eski bir milli eğitim çalışanı olarak yanında olacağımı belirtmek isterim. Çünkü yetiştirdiğiniz evlatlar bu ülkenin geleceğini yeniden kurgulayacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacak olan öğrencilerdir" dedi.

CIRIT: ASKERLERİMİZ ŞEHİT OLMAYI DÜŞÜNEREK GİDİYOR
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çanakkale Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümünde şehitleri rahmet ve minnetle anıldığını belirterek, "Sadece Çanakkale'de değil, Kurtuluş Savaşı'nda, Afrin'de, Kıbrıs'ta, Kore'de, 15 Temmuz'da şehit düşen tüm askerlerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Şahadetlik Mertebesi, gerçekten bu bizim insanlarımızın içine işlemiş bir mertebe. Yani biz annene babana ne dersin denildiğinde beklemesinler diyen bir ecdadın torunuyuz. Böyle bir yapımız var. Bizim askerlerimiz giderken şehit olmayı düşünerek gidiyor. Tekrar geriye dönmeyi düşünmeden gidiyorlar. Ondan dolayı da böyle bir milletin, böyle bir asil milletin mensubu olmaktan bizler de öğrencilerimiz de çok gurur duyuyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da yine aynı şekilde çok gurur duyuyorlar" dedi.

Bir ülkenin ekonomik, siyasal anlamda çok iyi olabileceğini belirten Cırıt, "Eğer biz çocuklarımızı kültürel anlamda, milli ve manevi duygular anlamında çok iyi yetiştiremezsek, bu ülkeler yıkılmaya mahkumdur. Yanİ elimizden geldiğince evlatlarımızı, ecdadımızın başarılarını, şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu, şahadetin ne demek olduğunu, Türk bayrağının neyi temsil ettiğini, bu ülkenin nasıl bir stratejik öneme sahip olduğunu, bu vatana nasıl bağlanmamız gerektiğini tek tek anlatmamız gerekiyor. Sizler de bunu yapıyorsunuz. Bu tören bunun göstergesidir. Bugün burada hoşaf yiyeceğiz. Hoşafın Çanakkale'de askerlere dağıtıldığını biliyoruz. Hoşaf, ekmek, hoşaf, tahin, ekmek gibi çok kıt kaanat karınları doyarak ama hiç bir zaman bundan sitemli bahsetmeden milleti için,vatana için çarpışan milletin mensuplarıyız. Bunu bugün hatırlamamız lazım" dedi.