ANTALYA, () - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak kurtuluşun yolunu açtığını söyledi. Geleceği genç fikirlerde gören Mustafa Kemal Atatürk'ün bu özel günü gençlere armağan ettiğini kaydeden Hamamcıoğlu, Atatürk'ün, gençlere olan güvenini ise 'Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum' sözleriyle ortaya koyduğunu ifade etti.

Bu nedenle bugün gençlere düşen en büyük görevlerden birinin 19 Mayısları, Atatürk'ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamak olduğunu vurgulayan Ayşen Hamamcıoğlu, "Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı, her zaman koruyup, gözetmek ve hep bir adım daha ileri taşımak en temel gayelerimizin başında gelmeli. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günü gençlerimize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI