Toplantıda İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Emniyet Müdürlüğü olarak Trafik ve Güvenlik konularında Emniyet Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, daha huzurlu bir Rize için yapılan ve yapılması gerekenler hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Mahallelerin huzurunu bozan konular masaya yatırıldı ve çözüm önerileri hakkında konuşuldu. Okullar bölgesindeki sorunlar hakkında görüş alınarak, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri için yapılması gerekenler konuşuldu.

Karşılaşılan sorunların çözümünde Polis-Halk işbirliğinin önemine dikkat çekilerek, oluşacak acil bir durumda polis ekiplerinin anında müdahale edebilmesi için 155 Polis İmdat Hattı aranarak ihbarda bulunulmasının hayati önem taşıdığı ve ihbarcının kimliğinin daima gizli tutulduğuna vurgu yapılarak bu konuda vatandaşlarımızın tereddüt yaşamaması gerektiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy; “Huzurlu ve güvenli bir Rize için ben ve meslektaşlarım görevimizin başındayız.” Dedikten sonra Rize ilinde huzurun, Polis–Halk işbirliğinden geçtiği ve bu konuya azami dikkat gösterilmesinin, güvenli ve huzurlu bir Rize’nin teminatı olduğuna vurgu yaptı.