SAMSUN,() - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir” dedi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Murzioğlu, yayımladığı mesajda, 19 Mayıs ruhunun milletimizin karakterini yansıttığını belirterek, "Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Milli mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 99’uncu yıldönümünü yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 99 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir” dedi.

“19 Mayıs 1919 günü şanlı tarihimizin en özel sayfalarından birisidir” diyerek mesajına devam eden Murzioğlu, “Bu tarihte, işgal güçleri altındaki topraklarımıza Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş ve sonrasında bu tohumların nasıl tuttuğunu ve ülkemizin dört bir yanında bağımsızlık çiçekleri olarak açtığını bütün dünya görmüştür. Bu ülkenin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesiller ülkemizin en büyük koruyucuları ve sahipleridir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacağına ve emanet ettiği değerlere sahip çıkacağına dair inancımız sonsuzdur. Biz de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere duyduğu güveni, inancı aynen taşıyoruz. En ufak bir şüphemiz yoktur ki, gençlerimiz bu ülkeye daha da güzel bir yarın kuracaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI