KİLİS Musabeyli Barajı’nda çalışmalar hızla ilerliyor. Tamamlandığında 34 bin 500 dekar araziyi suya kavuşturacak barajda gövde dolgu çalışmasına başlandı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kilis’te inşa edilen Musabeyli Barajı’nda çalışmalara devam ediliyor. Musabeyli'nin batısında Sabun Suyu Deresi üzerinde inşa edilen baraj, temelden 69,5 metre yüksekliğe ve 56.84 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak. Şu ana kadar dolusavak, memba batardosu, derivasyon-dipsavak tüneli imalatları tamamlanan barajda, gövde sıyırma ve şekil verme işleri ile ulaşım yollarının da bitirilmesiyle gövde dolgusuna başlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musabeyli Barajında inşa çalışmalarına büyük bir gayretle devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Söz konusu barajın tamamlanmasıyla 34.500 dekar zirai araziyi suyla buluşturmayı hedefliyoruz. 60 milyon 546 bin liraya mal edeceğimiz tesiste şu an itibariyle yüzde 49 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. 2021 yılında hizmete açmayı planladığımız tesisin milli ekonomiye yılda 17 milyon 500 bin lira civarında katkı sağlamasını bekliyoruz.”

FOTOĞRAFLI