Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)() - MERSIN'in Mut İlçesinde Türkiye Kamusen İlçe Başkanlığı tarafından hayatta olmayan üyeleri Hacı Murat Yılmaz - Şefik Mut ve Ali Özer isimlerinin verildiği Okuma Salonu törenle açıldı.
Açılış törenine, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, ilçe Müftüsü Mustafa Öztürk, Türk Eğitin Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP İlçe Başkanı Alpaslan Savaş Kır ve davetliler katıldı.
Törende İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk’ün yaptığı duanın ardından konuşan Türk Kamusen İlçe Başkanı Kürşad Malgaç, bugün hayatta olmayan ve sendikal mücadelesinde ön saflarda mücadele eden üç üyeleri adını yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’da önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2’nci 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan öğretmenler ek göstergenin tüm memurları kapsaması gerektiğini belirterek, "Öğretmen meslektaşlarımız için eylem planında yeralan 3600 ek gösterge sadece öğretmenleri değil diğer meslek grubundaki memurları da kapsamalıdır. Bu konuda ayrımcılık olmamalı" dedi.
Genel Başkan Geylan, son günlerde öğretmenlere karşı artan şiddetle ilgili olarak ta, yapılacak yasal düzenlemeyle öğretmenlere yapılan saldırı şikayete gerek kalmaksızın kamu davası açılmasını istediklerini sözlerine ekledi. Daha sonra Okuma Salonu katılımcılar tarafından kurdele kesilerek hizmete girdi.

FOTOĞTAFLI