Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, gaziler kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek,  Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan  ve  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız Atatürk anıtına çelenk sundu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız, törende yaptığı konuşmada, "Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir. Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur" dedi. Daha sonra Niğde Belediyesi tarafından Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı. Tören, öğretmenevi bahçesinde verilen resepsiyonla son buldu.

FOTOĞRAFLI