MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkalığına bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de öğrenci servis araçlarının denetimine ağırlık verildi.
Zabıta ekipleri tarafından okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimler yılsonuna kadar aralıksız olarak devam edecek. Ekipler tarafından okul giriş ve çıkış saatlerinde denetlenen servis araçlarının yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmadığı kontrol edilirken, yapılan denetimlerde, öğrencilerin emniyet kemeri takması, araçların temizliği, servis araçlarının izin belgesi kontrolü, servis sürücülerinin ve yardımcısının yeterlilik konusunda denetimleri zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi. Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.
2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 1219 adet servis aracı denetleyen zabıta ekipleri, kurallara uymayan 140 adet servis aracına da yasal işlem uyguladı.
Trafik Zabıta Ekipleri, geleceği teminatı çocuklar için eğitim-öğretim dönemi boyunca farklı okul ve noktalarda denetimleri devam ettirerek, 2. dönemin sonuna kadar Mersin genelinde denetlenmeyen servis aracı bırakmayacak. Ekipler, çocuklarını emanet ettikleri araçları ailelerin de kontrol etmeleri gerektiğini dile getirerek, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta 444 2 153 numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI