Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) ortaklaşa yürüttüğü 'Her sınıfın bir yetim kardeşi var - İyilikte yarışan sınıflar' projesinin tanıtımı Mardin’de yapıldı.
Mardin İHH, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi'nin işbirliğiyle yürüttüğü projenin tanıtımı, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Tanıtım toplantısına İHH Genel Merkez Yetim Birimi Koordinasyon Başkanı Reşat Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Projeden Sorumlu Şube Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk, Mardin İHH Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, dernek yöneticileri ve öğretmenler katıldı. İHH yöneticisi Reşat Başer, bu projenin yetim çocuklara ulaşıyor olması nedeniyle çok önemsediklerini belirterek, vakıf olarak yetim çocuklara düzenli olarak her ay eğitim, sağlık, gıda, barınma ve bakım gibi konularda yardımda bulunduklarını söyledi.
'DÜNYADA 400 MİLYON YETİM VAR'
Başer, dünyada 400 milyonun üzerinde yetim bulunduğunu ve bunlara her yıl 3 milyonun üzerinde yetim eklendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği ve işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri, korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. İHH olarak, 2013 yılında başlatılan İyilikte Yarışan Sınıflar çalışmasıyla, öğrencilerde farkındalık, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini artırmayı hedefliyoruz. Projemiz ülkemizin 81 ilinde uygulanan ender projelerden bir tanesi. Uzun soluklu olmasının nedenlerinden biri insanların yüreğine dokunmasıdır. Yaşınız, konumunuz, pozisyonunuz ne olursa olsun bir yakınınızı kaybettiğinizde yüreğinizin köşesinde oluşan boşluğu hiçbir şekilde kapatamıyorsunuz. İnsan bir omuz, bir el arıyor. İşte biz de bu anlamda bu farkındalığı dünyanın herhangi bir noktasında, hangi dili konuşuyor olursa olsun çocuklarımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın yeryüzünün her noktasında barışın ve huzurun tesis edilmesi için sorumluluk sahibi olmaları en önemli hedefimizdir." 
'PROJEYİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ'
Başer'in ardından söz alan Mardin Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, projeyi yaygınlaştıracaklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizin belki de hiç adını dahi duymadığı coğrafyalardaki kardeşleriyle insan olmaları gerçeğinden hareketle, aynı potada buluşmalarından daha güzel bir duygu olamaz. 'Her sınıfın bir yetim kardeşi var' projesi yaklaşık 5 yıldan beri devam ediyor. Gördüğüm o ki bundan sonra da çalışmalarıyla devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde rutin çalışmalarımız devam ediyor. Ama asıl kalıcı olan bu tür çalışmalarımızdır. Değerler eğitimi de bunlardan biri. Batı medeniyeti maalesef insani yönü hiç olmayan bir medeniyet. Öksüz ve yetim bıraktıkları çocuklara, İHH gibi vakıflarla bir nebze olsun yardım etmeye çalışıyoruz. Mardin olarak bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmamız gerekir. Bütün okullarımızda bu projeyi yaygınlaştırmalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI