Mehmet AKIN/ELMALI, () - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri güneş enerjisi teknolojisi ve üretim sürecini yerinde gördü.

AÜ Elmalı MYO Elektrik- Elektronik Teknolojisi öğrencileri, öğretim görevlileri eşliğinde güneş enerjisi teknolojisi ve üretim süreci hakkında bilgi almak amacıyla firma ziyareti yaptı. Öğretim görevlileri Erdem Yıldız ve Nazan Dinç'in rehberliğinde yapılan teknik incelemede fotovoltaik panel üretim sürecinde gerekli malzemeler, nasıl üretildiği, enerji depolama santralleri ve fabrikasyon aşamaları incelendi.

Firmanın Genel Müdürü Volkan Yılmaz, öğrencilerin, kullanılan malzemelerden fabrikada üretimde, paketlemeden lojistiğe, enerjinin üretiminden depolanmasına kadar her aşamayı görme şansı bulduklarından dolayı çok şanslı tekniker adayları olduklarını belirterek, "Antalya bir güneş kentidir. Özellikle Elmalı'yı güneş cenneti olarak tarif ediyoruz. Güneş enerjisinden elektrik üreten bizim gibi kuruluşlar için güneşlenme süresi kadar havanın nemsiz olması da önemlidir. Bizim teknolojimizle Elmalı'da soğuk hava depoları elektrik ihtiyaçlarını güneşten temin ediyor. Fotovoltaik güneş enerji sistemleri çok temiz, neredeyse hiç bakım ihtiyacı duymayan, çevreyi kirletmeyen, doğanın dokusunu bozmayan bir enerji üretim teknolojisidir. Sizler bu alanda öğrenim gören teknikerler olarak çok şanslısınız. Yenileniler enerji kaynakları konusunda kendinizi geliştirmelisiniz" dedi.

Kendisinin de Elmalı MYO mezunu olduğunu aktaran Yılmaz, ziyaret için yüksekokul yönetimine ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI