MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki bir kolejin öğrencileri, düzenledikleri etkinlikle çevre temizliği yaptı.

Alaşehir'de bir kolejin öğrencileri, büyüklerin kirlettikleri çevreyi temizleyerek, farkındalık yaratmak istedi. TEMA Vakfı Alaşehir temsilcisi öğretmen Mehmet Acar'ın organize ettiği etkinliğe; Alaşehir Belediyesi, eldiven ve poşet vererek destek oldu. Öğretmenler Mehmet Acar, Yıldız Oral ve Yağmur Beşiktaş yönetimindeki Yavru TEMA öğrenci grubu, Alaşehir Cumhuriyet Meydanı ve Sevgi Yolu üzerinde çöp toplayarak, örnek bir davranış sergiledi. Yavru TEMA grubu, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Ümit Kos'u da ziyaret ederek, belediyeden eldiven ve poşet desteği aldı.

TEMA Alaşehir Temsilcisi Mehmet Acar, "Okulumuzda oluşturduğumuz Yavru TEMA öğrenci grubuyla çöp toplama etkinliği yaptık. Ne yazık ki biz büyüklerin kirlettiği ama temizlemediği çevremizi, öğrencilerimizle beraber temizleyerek, farkındalık yaratmak, büyüklere mesaj vermek istedik. Bu davranışımızla hem öğrencilerimize küçük yaşta çevre bilincini, çevre temizliği bilincini kazandırmak, biz büyüklerin dikkatini çekerek, daha temiz bir çevre yaratmak istedik. Alaşehir Belediyesine de bu etkinliğimiz destek verdiği için teşekkür ediyoruz" dedi.

Alaşehir Belediye Başkan Vekili Kos, "Öğrencilerimizin biz büyüklere verdiği anlamlı bir dersten dolayı kutluyorum. Çorbada bizim de tuzumuz olsun amacıyla, çevreci öğrencilerimize çöp toplarken kullanılmak amacıyla eldiven ve çöp poşeti desteği yaptık. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Dileğimiz hep birlikte daha temiz bir çevre yaratılması" dedi, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI