ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında suyun önemini düzenlediği çeşitli etkinliklerle öğrencilere aktardı.
Şanlıurfa DSİ 15'inci Bölge Müdürlüğü, çocukların çevre sorunlarına duyarlı ve bu konuda çözüm üreten sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini hedefleyen çeşitli etkinliklerle Su Günü'nü kutluyor. Bu kapsamanda kent merkezi ve Harran, Akçakale ilçelerindeki bazı okullarda öğrenci ve öğretmenlerle birlikte, dünyanın en önemli çevre sorunlarından biri olan su sorununa dikkati çekmek ve kamuoyunda su konusunda farkındalık yaratmak için etkinlik düzenlendi.  'Suyun önemi ve tasarruflu kullanılması'  sloganıyla öğrencilerle buluşan yetkililer, 'Mor İnek' kostümlü ortaoyunuyla, komedi ile birlikte bilinçli su tüketimine dikkat çekildi.
DSİ. 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, su kaynaklarının verimli kullanılması, suyun israf edilmemesi, böylece dünyada su dengesinin bozulmaması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Şanlıurfa demek su demek, tarım demektir. Bu kapsamda Suruç Projesi bizim en büyük projelerimiz arasında yer almaktadır. Bölgemize suyun gelmesiyle birlikte bir takım sıkıntılarda beraberinde geldi. Bunların başında vahşi veya salma sulama yapılması gündeme geldi. Bu tür sulama hem su tüketimini, hem de toprağa olumsuz etkileri gün geçtikçe artmaktadır. Bu noktada çocuklarımız, gelecekte bu toprakları işleyecek ve sahip çıkacak olan yavrularımızdır. Bizler şimdiden suyun ve toprağın önemini çocuklarımıza anlatarak ileride doğabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi tasarruf etmeyi öğretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.   
FOTOĞRAFLI