ANTALYA, () - ANTALYA İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş, Trafik, Motosiklet ve JAK timlerinin katılımıyla Konyaaltı- Bahtılı Hasan Fatma Çavlı İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi.

İl Jandarma Komutanlığı, 'Güvenli Okul Projesi', 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' ve 'Trafik Dedektifleri' projeleri kapsamında Konyaaltı- Bahtılı Hasan Fatma Çavlı İlk ve Ortaokulunda öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Asayiş, Trafik, Motosiklet ve JAK timlerinin katıldığı eğitim çalışmasında öğrenciler okul güvenliği, okul çevresindeki şüpheli şahıslar, kötü alışkanlıklardan korunma, aile içi şiddet konularında bilgilendirildi.

Trafik Timleri tarafından öğrencilere, 'Seyyar Trafik Eğitim Platformu' üzerinde temel trafik kuralları, dikey- yatay işaretlemeler, emniyet kemeri kullanımı, araç içinde yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken konular ve öğrenci servislerine inip-binerken yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Trafik ekipler, 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' projesi kapsamında da araçla seyir halindeyken cep telefonu kullanılması ve emniyet kemeri kullanılması konusunda öğrencilere bilgi verdi. Okul ve çevresinde drift yapıp spin atarak trafiği tehlikeye düşürenlerin jandarma ya da polise bildirilmesini isteyen trafik ekipleri, eğitim semineri sonunda öğrencilere çeşitli bilgilendirme broşürleri ve Trafik Dedektifi kartı dağıttı.

FOTOĞRAFLI