Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - ANTALYA'nın Finike ilçesinde görev yapan ilkokul öğretmeni Cengiz Çetik, bilimkurgu romanı yazdı.
Finike'de şair kimliğiyle tanınan Emin Akın İlkokulu sınıf öğretmeni Cengiz Çetik, 'Pokentranlı Gökmen- Zamanın dışındaki güç' adlı ilk romanını tamamladı. Konya'nın Karapınar ilçesi Meke Tuzlası'nda başlayan bilimkurguda, gezegenlerinin yok olması sonrasında dünyada konuşlanan, dost ve düşman iki uzaylı kavmin birbirlerine üstünlük mücadelesinde Gökmen ve Gökçe isimli dünyalı zaman yolcularının bedenlerine yerleşerek güç savaşı vermeleri anlatılıyor. 
Pokentran'ın görevlendirdiği Gökmen ile onun peşindekilerin gerilim dolu kovalamasının sonunda Finike'yi kurtarmak için sıra dışı ve insanüstü bir mücadele yaşanır. Gökmen ile Gökçe gökyüzünde çift başlı kartala dönüşerek Finike'ye kötülük yapacak olanları engellerler ve Finike'yi yok olmaktan kurtarırlar.
Konusu 2022 yılında geçen 'Pokentranlı Gökmen- Zamanın dışındaki güç' romanının yazarı Çetik, ilk roman çalışmasının salt bilimkurgu olmadığını söyledi. "Her bitiş, yeni bir başlangıçtır. Yeni fırsatlara kapı açar. İnsan yeter ki bunu görebilsin, fark edebilsin" diyen Çetik, şunları söyledi:
"Ben de bilimkurgu bir bakış açısı ile insanlarda bu farkındalığı oluşturmaya çalıştım. Okuyucuların keyifle okuyacakları bir çalışma olduğunu düşünüyorum. 2006 yılında yayınladığım 'Son sözüm sana gülüm' ve 2008 yılında yayınladığım 'Siyahlardayım' isimli şiir kitaplarından sonra kurguladığım ve yazmaya giriştiğim romanımın beğenileceğini umuyorum."

FOTOĞRAFLI