Ahmet ACAR/DEMRE, () - ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Halı Saha Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Demre Anadolu Lisesi öğretmenleri takımı oldu.

Demre Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Halı Saha Futbol Turnuvası tamamlandı. Final maçını Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Dikili, milli eğitim şube müdürleri Selma Benli ve Yusuf Topakçı, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda Demreli izledi.

Yaklaşık bir ay süren turnuvaya 11 okul öğretmenlerinin oluşturduğu 11 takım katıldı. İlk turda takımlar iki grup halinde, lig usulü mücadele etti. Gruplarında ilk iki sırayı alan Demre Anadolu Lisesi, Yunus Emre Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Karabucak Ortaokulu takımları yarı finale yükseldi. Yarı final maçlarında Demre Anadolu Lisesi takımı, Atatürk Ortaokulu takımını 9-1, Karabucak Ortaokulu da Yunus Emre Ortaokulu'nu 4-2 yenerek finale yükseldi. Final maçında normal ve uzatma süreleri 1-1 biten maçta Demre Anadolu Lisesi takımı penaltılar sonunda 5-4 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Karabucak Ortaokulu takımı ise ikinciliği elde etti. Turnuvanın üçüncülük maçında normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten maçta, penaltı atışları sonunda Yunus Emre Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu'nu 5-4 yenerek üçüncü oldu.

Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun verdi.

FOTOĞRAFLI