OLTEN Filarmoni Orkestrası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde İbrahim Yazıcı şefliğinde düzenlediği  'Genç Solistler Konseri' ile kutladı.

İzmir’de kurulan Olten Filarmoni Orkestrası, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını genç solistlerin sahne aldığı bir konser ile kutladı. Yaklaşık 5 sene önce kurulan Olten Sanat Okulu’nun hemen ardından 1 yıl sonra konserlere başlayan Olten Filarmoni Orkestrası dünyaca ünlü sanatçıları İzmir’de ağırlamaya devam ederken, bir sosyal sorumluluk projesi olarak genç sanatçılara da istihdam sağlıyor.

Olten Filarmoni Orkestrası Şefi İbrahim Yazıcı, Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserin açılışında yaptığı konuşmasında, "Bu konseri biz gençlerimize armağan etmek istedik. Aynı zamanda genç bir orkestra olan Olten Filarmoni Orkestrası, genç bir okul olan Olten Sanat, genç sanatçılarımızdan oluşan Olten Quartet ve Gençlik bayramımızı bir arada kutlamanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün dinleyeceğimiz genç sanatçılarımız ileride çok büyük sahnelerde çok daha büyük başarılarını duyacağınız harika müzisyenler. Onların bu ilk orkestra deneyimleri olmasa bile attıkları bu ilk büyük adımlarına şahitlik edeceğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

Olten Sanat Okulu Koordinatörü Akgün Çavuş ise, "Bu konser Olten Filarmoni Orkestrası’nın gençlere istihdam sağlayabilmek, onlara platform oluşturabilmek için gerçekleştirdiği bir organizasyon. Hedefimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu yetenekli gençleri solist olarak sahneye çıkartabilmekti. Bu konserde her biri birbirinden başarılı, yaşları 11’den 30’a arasında değişen, gerek yurt dışından, gerekse İstanbul’dan, İzmir’den bu geceye katılan genç solistlerimiz var. Onları seyirci önüne çıkartarak hem onların kendilerini tanıtmaları için bir fırsat yarattık hem de bugüne kadar hep solo konserler veren bizim Olten Quartet’ımız ilk defa Orkestra eşliğinde çaldılar. Hepsi kendi alanında çok başarılı olan bu çocuklar aslında geleceğin yıldızları ve bunlar geleceğin İdil Biretleri, Suna Kanları… Bizim amacımız onların bu çalışmalarını sunabilecekleri bir platform oluşturmaktı ve bütün bu emeklerini burada seyirciye sunuyorlar" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI