TOKAT,() - TOKAT’ın Turhal ilçesinde, Sivaslılar Derneğinin üyesi olan bir grup kadın Suriye'de 'Zeytin Dalı' operasyonunda görev alan askerler için kışlık içlik ördü.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarına yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı' adıyla başlattığı operasyon da görev alan görev alan askerler için Turhal ilçesinde bulunan Sivaslılar derneğinin üyesi olan bir gurup kadın kışlık içlik ördü. Örülen kışlık içlikler, askerlere ulaştırılması için Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’e teslim edildi. Başkan Bekler, ''Ağızlarında dua ellerinde şişleriyle askerlerimiz için içlik örmeleri bizleri duygulandırdı. Devletimiz askerlerimizin içliğini, kışlığını, botunu, eldivenini de veriyor. Hanımefendiler karınca kararınca kendilerinden bir şeyler göndermek istemişler. Bu içlikler askerlerimiz eline ulaştığında Anadolu’da kendileri için dua edip içlik örecek kadar duyarlı olan bir milleti temsil ettiklerinden dolayı daha bir aşkla, heyecanla bu mücadeleyi sürdüreceklerdir'' dedi.
Dernek üyesi Döne Daşkıran ise ''Askerleri düşünerek gece geç saatlere kadar Kuran okuyoruz ve soğuktan üşümemeleri için onlara içlik ördük'' dedi.

FOTOĞRAFLI