MUĞLA'nın Ortaca ilçesine Sağlık Bakanlığı'nca yaptırılan 115 yataklı devlet hastanesinin bazı eksiklerinin giderilmesi için toplantı düzenlendi. Toplantıda, kurulacak yardım toplama komitesiyle hastanenin eksiklerinin giderilmesi için kampanya başlatılacağı ifade edildi.

Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gölbaşı Mahallesi'nde yaptırılan devlet hastanesinin yeni binası, 4 ay önce hizmete başladı. Hastanedeki bazı eksikliklere dikkat çekmek için toplantı düzenlendi. Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, esnaf odaları, sivil toplum temsilcileri ve hayırseverler toplantıya katıldı. Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erol Çetinkaya ise, modern bir binaya sahip olmalarına rağmen tıbbi ekipman ve cerrahi aletlerde eksiklikler olduğunu, henüz MR tomografi ve endoskopi gibi acil durum ekipmanlarını bünyesine kazandıramadıklarını belirtti. Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ise, "Valiliğimizin desteği, kaymakamlığımızın himayesinde hastanemiz ve ilçe sağlık müdürlüğümüzün personelinden oluşan bir yardım toplama komitesinin öncülüğünde eksikliklerin giderilebileceğini öngördük. Bu nedenle sizlerin de katılımıyla bu kampanyanın startını veriyoruz. Böylece Valilik izniyle tüm banka şubelerinde yardım hesabı açılacak. Bu kampanya valimizin uygun göreceği süre devam edecek. Ortaca halkı ve hayır işlerine duyarlı birçok vatandaşımızın da katılım sağlayacağına şüphemiz yoktur" dedi.

Öte yandan hastanede 12 branşta 20 uzman doktorla, hasta kabulü yapılıyor. Genel cerrahi, KBB, üroloji, Ortopedi Kadın Doğum dallarında operasyonların yapılabildiği hastanede, Palyatif Bakım Ünitesi ve mikrobiyoloji uzmanı da bulunuyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde 3 fizyoterapist ile günde 50 hastanın tedavisi yapılıyor.

Süleyman İLTER / ORTACA (Muğla), ()

FOTOĞRAF