ANTALYA, () - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi(OSB) tarafından kurulacak teknoloji geliştirme bölgesi Bakanlar Kurulunca onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya OSB'ye Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı, 20 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulunun imzası ile yayımlanan karar ile OWSB sınırları içerisindeki 52 bin metrekarelik alan teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilmiş oldu.

SIRA ŞİRKET KURULUMUNDA

Uygulama projeleri büyük bir titizlikle sürdürülen teknoloji geliştirme bölgesinin kurulum süreçlerinin tamamlanması için öncelikli olarak bir yönetici şirket kurulacak. Antalya OSB sanayicileri ile kurucu heyet protokolüne imza akteden kurum ve kuruşların temsilcilerinin yer alacağı şirketin yönetim kurulu, OSB'nin kurulumu ile idari süreçlerine yön verecek. Alanında uzman akademisyenlerden oluşacak danışma kurulu ise Teknoloji geliştirme bölgesinin yapısını, çalışma alanlarını ve bilimsel süreçlerini yönetecek.

ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Uzun ve meşakkatli çalışmaların başarıyla sonuçlanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, alınan kararın Antalya için çok önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Teknoloji geliştirme bölgesinin faaliyete geçmesi ile birlikte Antalya OSB firmalarına ve Antalya'daki sanayi üretimine yeni bir vizyon kazandıracak yapının tesis edileceğine vurgu yapan Bahar, “Kuracağımız teknoloji geliştirme bölgesi ile Antalya'da radikal bir inovasyonun tetikleyicisi olacağımıza inancımız tamdır" dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Antalya'nın sahip olduğu değerlere bilim ve teknolojinin de eklenmesinin kentin marka değerine olumlu katkılar sağlayacağını aktaran Ali Bahar, "Ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz her projede Antalya'nın faydasını gözetiyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Antalya'nın ülke statüsüne kavuşmasını, Antalya markasının daha değerli hale gelmesini arzu ediyoruz. Ar-ge ve inovasyon bu nedenle bizler için çok önemlidir. Ar-ge ve inovasyon çalışmalarının artması, sürdürülebilir olması, ekosistemin olgunlaşması, kent ve ülke ekonomisine sağlayacağı faydalar açısından oldukça önemlidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI