Mustafa ULUSOY/OSMANCIK (Çorum), ()-ÇORUM'un Osmancık ilçesinde geçtiğimiz günlerde ölümlü iki otobüs kazasının meydana gelmesinin ardından valililk tarafından çeşitli önlemler alındı.

Osmancık ilçesinde İstanbul İstikamet girişinde bulunan Polis Noktasında bundan sonra otobüsler durduracak. Şoförler otobüsten indirilerek kısa mola vermesi ve uykusunun açılması sağlanacak. Yapılan uygulama ile kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizin mevcut ulaşım ağında, bireysel seyahatlerin yanı sıra yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin yüzde 89’unun karayolu ile yapıldığı dikkate alındığında karayolu üzerindeki denetim faaliyetlerinin trafik güvenliğinin sağlanmasındaki etlisi açıkça görülmektedir. Otobüslerin karışmış olduğu kazaların ve can kayıplarının önüne geçilmesi başta olmak üzere, ülkemizin doğusu ve batısı arasındaki ulaşımda büyük öneme sahip olan D-100 Karayolu üzerindeki yoğun trafiğin daha güvenli seyretmesi, sürücülerin ihlal davranışlarının önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusu ile ekiplerimizin görünürlüğünün artırılmasına yönelik olarak; Çorum Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü güzergahında ve Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği sorumluluk alanlarında 7 gün 24 saat esasına göre sabit trafik denetim noktaları oluşturulmuş, ülkemiz genelinde yolcu otobüslerinin karışmış olduğu trafik kazalarının günün 02.00-08.00 saatleri arasında daha yoğun meydana geldiği uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak kaza riskinin arttığı dikkate alındığında özellikle 05:00-07.00 saatleri arasında şoförlerin araç dışına davet edilmek suretiyle kısa süre mola vermeleri sağlanarak bu esnada gerekli kontrolleri yapılmaya başlanılmıştır."
FOTOĞRAFLI