İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.
Yeni Valilik Bahçesi'ndeki programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Emin Sancaktar, daire amirleri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kurt, "Sakarya Meydan Muharebesi Türk Ordusunun son savunma muharebesidir. 19 Eylül Gaziler Günü, canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz" dedi.
Bugün yaşları 65 ile 90 arasında değişen muharip gazilerin beklentilerinden de bahseden Kurt şöyle devam etti: "Devletimizden gazilerimizin taşıdıkları onura yanaşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, gaziler arasındaki eşitsizliğin giderilmesi, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda gereken duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz."
Buradaki program, öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili okudukları şiirler ve Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından şeref defterinin imzalanması ile sona erdi. Daha sonra ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanlığı ziyaret edildi.

FOTOĞRAFLI