ANTALYA, () - KEPEZ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hedefim Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 'Engelliler Haftası Özel Annelerin Dilinden' programında, özel anneler, çocuklarının sosyal çevrede yaşadıkları olumsuzlukları ve toplumdan beklentilerini anlattı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki programa Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yıldırım Solak, Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş katıldı. 'Özel Annelerin Dilinden' programının açılışını Hedefim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Fatma Gül Özpınar İlkokul öğrencilerinin 'Sevgi Korosu' yaptı. Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin ritim grubu ve palyaço dansı büyük beğeni topladı.

ÖZEL ANNELER DUYGULANDIRDI

Özel çocukların birbirinden güzel gösterilerinin ardından programa katılan Sema Ünlüler, Songül Ersoy, Duygu Akça, Perihan Bal ve Havva Baş, doğumdan bugüne kadar engelli çocuklarıyla aile içinde, sosyal çevrede, okulda yaşadıkları olumlu- olumsuz anılarını anlattı. Toplumun engelli çocuklara ve ailelerine yaklaşımından örnek veren anneler, toplumdan beklentilerine değindi. Toplumun bakışlarından rahatsızlık duyduklarını dile getiren anneler, özellikle engelliler konusunda toplumun bilinçlendirilmesini ve gelecekte çocuklarını emanet edebilecekleri bakımevlerinin açılmasını istedi.

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, annelerin çok özel olduğunu söyledi. Özsoy, “Belediye Sağlık Merkezi bünyesinde Engelli Koordinasyon Merkezimizi açtık. Her zaman engelli çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduk ve olacağız" dedi. 'Özel Annelerin Dilinden Programı' katılımcılara çiçek takdimiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI