Mersin’de başta kamu kurum ve kuruluşları ile ekonomik ve stratejik yerlerde görev yapan özel güvenlik şirketi elemanlarına eğitim verildiği bildirildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerine, Mersin’de görev yapan bin 692 özel güvenlik görevlisi katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde 4 gün süren seminerde, terör olayları, olay yeri inceleme ve delillerin muhafazası gibi konular ele alındı.
Seminere, başta kamu kurum ve kuruluşlarında, ekonomik ve stratejik değere haiz tesislerde, turizm bölgelerinde, pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde, otogar gibi halkın toplu olarak bulunduğu yerlerde, petrol, doğalgaz ve elektrik gibi genel hayat bakımından önem arz eden enerji nakil hatları ile barajlar, su depoları, trafo, haberleşme tesisleri, hassas noktalar ve bankalarda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin katıldığı bildirildi. Katılımcılara, görevlerini daha dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapabilmeleri, öncelikle kendi can güvenlikleri başta olmak üzere görevli bulundukları alanlar ve bu yerlere gelen vatandaşların can ve mal güvenliklerini daha dikkatli ve duyarlı bir şekilde koruyabilmeleri amacıyla, terör olayları, şüpheli şahıs ve şüpheli paketlerle ilgili bilgiler aktarıldı.