GAZİANTEP, () - NİZİP Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "Rahmet ve bereket dolu günlerin en değerlilerinden olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan NTO Başkanı Özyurt, bayramların milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği günler olduğunu ifade etti. Bayramlar barışın, sevginin ve dostluğun ana kaynağı olduğunu ifade eden Özyurt, mesajında şöyle dedi:

"Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı, hislerinin mü'minler arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerden biridir ve O günde yardımlaşma ve kaynaşma son sınırına varılır. Bayram insanları kaynaştırıp bir araya getiren en güzel vesilelerden biridir. Öyle ki, bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır. Ramazan Bayramının müminler arasında ayrı bir yeri vardır. Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Bir ay gibi uzun bir süreyle, özellikle Ramazan'ın yaz mevsimine denk geldiğinde sıcak günlerde nefislerine oruç tutturan müminler, sabır imtihanını vererek manevi sorumluluktan kurtulmanın sevincini Ramazan Bayramında yaşama imkânına kavuşurlar. Rahmet, bereket, birlik, kardeşlik, hoşgörü, barış, insana saygı gibi birçok hususla özdeşleşmiş olan Ramazan Bayramı tüm dünyanın gözyaşı, kan ve şiddetin durmasına, tüm İslam âleminin barış, birlik ve huzuruna vesile olmasını diliyor, günün 24 saati bayram demeden, tatil demeden görevi başında can güvenliğimizi, mal güvenliğimizi ve huzurumuzu sağlayan asker ve polislerimiz başta olmak üzere hemşerilerimiz ve üyelerimizin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz."

FOTOĞRAFLI