DENİZLİ Valiliği, geçen 3 Mayıs'ta Pamukkale ilçesi Dinamit Tepesi'nden yapılan yamaç paraşütü atlayışı sonrası yaşanan kazada Güney Koreli turistin ölmesi ve pilotun ise yaralanması üzerine geçici süreyle yasakladığı uçuşlara bazı şartlar koyarak bugün tekrar izin verdi.

Geçen 3 Mayıs'ta, Pamukkale ilçesindeki Dinamit Tepe'den, yamaç paraşütü pilotuyla birlikte tandem (ikili) atlayış yapan Güney Koreli turist Seo Yun Seok (28), paraşütün yere çakılması sonucu öldü. Pilot Nazmiye Sevda Ağda ise olayda yaralandı. Seok'un cenazesi, yapılan otopsinin ardından uçakla ülkesine gönderildi. Pilot Ağda'nın ise hastanede tedavisi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Denizli Valiliği ikinci bir emre kadar yamaç paraşütüyle uçuşları yasakladı.

Denizli Valiliği'nden bugün yapılan yazılı açıklamada ise uçuşlar için, bazı şartlara uyanlara izin verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Vali Hasan Karahan'ın oluru ile yayınlanan Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi'nde belirtilen her türlü belgeye sahip olmak ve aranan şartları taşımak kaydıyla, A Grubu işletme belgeli seyahat acentelerinin Türk Hava Kurumu temsilcisinin koordinesinde olmak şartıyla, ticari yamaç paraşütü ve yelkenkanat uçuşlarına Pamukkale Kaymakamı başkanlığında oluşturulan Pamukkale İlçe Sportif ve Turizm Kurulu'nun kararıyla izin verilmiştir" denildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI