Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ABD'nin patates ve soğan üzerinden başaramadığını dolarla yapmaya çalıştığını belirterek, "Döviz sadece Türkiye'de değil, diğer ülkelerde de artıyor. Ama Türkiye'de farklı bir senaryo yazmaya çalışıyorlar ancak bunu da başaramayacaklar" dedi.

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu, kentteki bir termal otelde yapıldı. Genel kurula Ak Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Himmet Bayar ve Kemal Çırak, Sağlık İl Müdürü Serhat Korkmaz, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları, yöneticiler ve delegeler katıldı.

Genel kurulda konuşan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkenin döviz artışından etkilendiğini söyledi. Türkiye'ye karşı ekonomik bir savaş başlatıldığını kaydeden Yurdunuseven, "Bu 100 yıllık bir hesaplaşmanın devamı. 17-25 Aralık'ta yargı üzerinde darbe yapmaya çalıştılar. Başaramadılar. 15 Temmuz'da asker üzerinden darbe yapmaya teşebbüs ettiler, yine başaramadılar. Seçimlerden önce patates ve soğan üzerinden aynı şeyi yapmaya çalıştılar. Bu da tutmadı. Şimdi de dövizi yükselttiler. Sadece Türkiye'de artmıyor ve bu döviz. Tüm dünya ülkelerinde dolar artıyor. Ama Türkiye'de farklı bir senaryo yazmaya çalışıyorlar ancak bunu da başaramayacaklar" dedi.

'GEREKİRSE KURU EKMEK YERİZ'

Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak ise Sağlık-Sen'in Memur-Sen Konfederasyonun lokomotifi olduğunu söyledi. Memur-Sen'in her türlü hainliğin ve kötülüğün karşısında dimdik durduğunu belirten Çırak, “Bugün ülkede yine hem ekonomik açıdan hem de birçok hususta yaptırımlar söz konusu. Şu anda hem içeriden hem de dışarıdan bir operasyon var. Ama milletimizin feraseti, Memur-Sen'imizin dimdik durmasıyla oyunları bertaraf ediyoruz. Gerektiğinde kuru ekmek yeriz. Ama hiçbir zaman vatanımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve bekamızın bozulmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Abdülkadir Hız güven tazeledi.

FOTOĞRAFLI