Alparslan ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından, 'Perge'de 1001 Gece Masalları' adıyla düzenlenen etkinlikte masal anlatıcısı Deniz Soruklu Evren ve müzisyen Fatih Oral Antalyalılar masal dolu bir aksam yaşattı.

Perge Antik Kenti Roma Kapısı'nda düzenlenen etkinliğe; İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik, danışma kurulu üyeleri Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Melike Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, geceye destek veren tüm kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerine teşekkür etti. ATAV hakkında bilgi veren Başkan Ege, "Bu gecede üyelerimizin tamamının emeği var, tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. En çok da bu gece bizimle olan Antalyalılara çocuklarımıza teşekkür ederim. Etkinliğimizin gördüğü yoğun ilgiden dolayı, Perge Yılı kapsamında etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

MASAL ANLATICISI EVREN, PLANCİA MAGNA'DAN YOLA ÇIKTI

Başkan Ege'nin konuşmasının ardından masal anlatıcısı Deniz Soruklu Evren, Perge'nin Valisi olarak tabir edilen Plancia Magna'dan yola çıkarak, Binbir Gece Masalları'ndan 13'ün öyküyü ve Nazım Hikmet'in 'Umut' adlı şiirini kendi üslubuyla anlattı. Masallara, müzisyen Fatih Oral da üç farklı enstrümanla eşlik etti.

Deniz Soruklu Evren, Batı masallarında kadını hep bir erkeğin kurtardığını buna karşılık Doğu masallarında kadının kurtuluşunun yine kendisinde olduğuna işaret ederek, Doğu masallarını tercih ettiğini söyledi.

Perge'yi de bir dönem yöneten Plancia Magna'nın kadın olduğunu kaydeden Evren, bu düşünceyle 'kadın ve yara' konulu masallar anlattığını dile getirdi. Evren, masalları anlatırken yetişkinleri ve çocukları da performansına dahil etti. Evren'in anlatımı sırasında çıkarttığı seslere seyircinin de eşlik etmesini istedi. Katılımcılar aynı anda yağmur ve fırtına sesleri çıkararak keyifli anlar yaşadı.

Yaklaşık 2 saat süren gösterinin sonunda ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Deniz Soruklu Evren ve Fatih Oral'a ATAV yayınlarından 'Antalya'nın Kelebekleri', 'Antalya'nın Lezzetleri' ve 'Prestij' kitaplarını sahneye çağırdığı çocuklarla birlikte takdim etti. Çocuklar, etkinlikten dolayı Evren'e sarılarak teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI