Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - EMEKLİ PTT Müdürü Perihan Gençay'ın 'Periden Dizeler' adlı şiir kitabı çıktı.

İstanbul Çengelköy PTT Şube Müdürüyken emekli olan 3 çocuk annesi Perihan Gençay, çocukluk ve gençlik yıllarında yazdığı şiirlerini 'Periden Dizeler' adını verdiği kitapta bir araya getirdi. Katıldığı birçok yarışmada şiirleri dereceye giren Perihan Gençay, emeklilik sonrası Antalya'ya yerleştiğini, yazmayı sürdürdüğünü kaydetti. Yüzlerce şiiri arasından seçtiği 270 tanesini kitabında topladığı anlatan Gençay, Musiki Park'ta imza günü düzenledi.

İlk kitabını imzalarken heyecanlı anlar yaşayan Perihan Gençay, "En büyük hayalimdi şiirlerimi bir kitapta toplamak. Bugün bu hayalim gerçek oldu. Çok mutluyum. Hayatta bazı zorlukları desteksiz de başarabilmek mümkün. Zaman öyle bir ilaç ki şifasız sanılan yaraları bile sarar, sarmalar. Hayat acısıyla, tatlısıyla yaşamaya değer" diye konuştu.

Birçok şiirleri şarkı sözü olan Perihan Gençay, ilk imzalı kitabını üyesi olduğu Türk Sanat Müziği Korosu şefi Mustafa Coşkun'a hediye etti. Gençay'ın yazdığı şiirlerin hep kendisini duygulandırdığını kaydeden Mustafa Coşkun, "Şairliği yanında güzel sesiyle de şarkıseverleri büyülüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI