KARS (İHA) – Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, hayvan satıcılarını sahte para ve dolandırıcılığa karşı uyardı.
Kars’ta polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde bir takım güvenlik önlemi almaya devam ediyor. Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın talimatlarıyla harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarına giderek hayvan satıcılarını, ‘sahte para ve dolandırıcılık’ olaylarına karşı broşür dağıtarak uyardı. Hayvan pazarında vatandaşları tek tek dolaşan polis broşür dağıtarak dolandırıcılık olaylarına maruz kalan vatandaşların zaman geçirmeden güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi.
"Keşke dememek için dikkat edelim"
"Geçim Kaynağınız Olan Hayvanlarınızı Emek Hırsızlarına Kaptırmayın" temalı el broşürlerinde "Keşke; hayvanlarımı kilitleseydim! Aldığım parayı kontrol etseydim! Alışverişi güvenilir insanlarla yapsaydım! Keşke dememek için; hayvan hırsızlarına, dolandırıcılarına, sahte para olaylarına dikkat edelim!" uyarıları yapıldı.
"Vatandaşlar güvenlik tedbirlerinden memnun"
Kurban Bayramı yoğunluğunda vatandaşların mağdur edilmemeleri için alınan tedbirler ise hayvan tüccarlarını sevindirdi. Polisin, mal ve can güvenlikleri için aldığı tedbirlerden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, "Polis ekiplerinin bayram öncesi pazarı gezerek biz vatandaşları sahte para konusunda uyarıda bulunmasından dolayı memnunuz. Uygulamayı yapan ekiplere teşekkür ederiz. Dolandırıcılık olaylarını biz televizyondan izliyorduk, polis ekipleri vatandaşları bilgilendiriyordu ama tam anlayamıyorduk. Şimdi burada polisler uygulamalı olarak gösteriyorlar çok güzel oldu bizlere yardımcı oluyorlar. Devletten millete zarar gelmez" dedi.
Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de hayvan pazarı giriş ve çıkışlarında araçlar üzerinde uygulama yaptı.