Zonguldak’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Ramazan Ayı kapsamında gerçekleştirdiği denetimler devam ediyor.
Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın talimatıyla başlatılan denetimler Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından devam ediyor. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda almasının amaçlandığı denetimler Ramazan Ayı boyunca devam edecek.
Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik yaptığı açıklamada, “ Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmekte olup İl ve ilçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan gıda denetimleri 2015 yılında da aralıksız devam etmektedir. Sayın Valimiz Ali Kaban’ın da talimatları ile Ramazan ayının başladığı bu günlerde Zonguldak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak rutin gıda denetimlerinin yanında Ramazan ayında tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimlerimizi daha da artırmak suretiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından başta fırınlar ve pastaneler olmak üzere üretim yerleri, gıda satış yerleri ve toplu tüketim yerlerine denetimlerimiz sürmektedir. Halkımızın gönül rahatlığıyla güvenilir gıda tüketebilmeleri için Ramazan ayı boyunca denetimlerimiz ivedilikle devam edecektir” şeklinde konuştu.