GAZİANTEP, () - SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, bir ulus için egemenlikten daha büyük armağan olamayacağını kaydetti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, 23 Nisan 1920 tarihinin bir milletinin kaderinin yeniden yazılması adına çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu tarih, bitti denen yerde kendi kaderini belirleyen sadece Türk Milleti için değil, bağımsızlık mücadelesi veren tüm ülkeler için de önemlidir" dedi.

Ulusal egemenliğin değerinin en iyi Büyük Önder Atatürk’ün; 'Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. Ulusların tutsaklığı üzerine kurulmuş olan kurumlar her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar' sözleriyle ifade edildiğini belirten Dr. Güner Dağlı mesajında, “Bir ulus için egemenlikten daha büyük bir armağan olamaz" dedi.

Bu önemli tarihin, Büyük Atatürk tarafından yarının geleceği, milletin ve ülkenin sahibi olacak çocuklara armağan edilerek, onlara olan güven ve inancının da bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle tamamladı:

"TBMM’nin açılışının 98’inci yılında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir gurur ve mutlulukla kutlarken, canlarını bağımsızlık uğruna vermekten çekinmeyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

FOTOĞRAFLI