MERSİN, () - MERSİN'in tanınan ressamlarından Lina Nasif, Afrin'de şehit olan Mersinli askerlerin anneleri yararına resim sergisi açtı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'nde açılan sergiye Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ve sanatseverler katıldı. Doğal malzemelerle karışık teknik kullanarak hazırladığı 35 eserini sanatseverlerin beğenisine sunan Nasif, sergi gelirini ise Afrin'de şehit olan Mersinli askerlerin annelerine bağışlayacağını söyledi.
4'üncü kişisel sergisinde kentin eski taş evlerini resmeden Nasif, "Daha önceki sergilerimde olduğu gibi bu serginin gelirini de bağışlayacağım. Hayatı kendim için değil, hep başkaları için yaşadım. Yaptığım yardımları da hep gizlemeye çalıştım. Bu yüzden bana gizli mimar diyorlar. Eski Mersin evlerinin tutkunuyum. Mersin'de fotoğrafını çekmediğim, resmini yapmadığım eski taş ev kalmadı. Çocukken pazar günleri babamın mezarına gittiğimiz zamanlarda, Mersin'in eski taş evlerinin fotoğraflarını çekerdim. Bütün gençlere tavsiyem, yardımsever olsunlar. Çünkü yardımseverlik insana huzur ve mutluluk verir" dedi.


FOTOĞRAFLI