RizeZiraat Odası Başkan adayı Mali Müşavir Temel Ali Uzun, Rize'de yaşayan her 3 kişiden birisinin üye olduğu Ziraat Odası seçimlerinin yeteri kadar duyurulmadığını belirterek, "Geçmişten günümüze köy ve mahallelerde yapılan Ziraat Odası delege seçimleri, maalesef çok az bir katılımla gerçekleşmektedir. Ziraat Odası'nın bu seçimleri duyurması gerekiyor" dedi.

Ziraat Odası ile mahalle ve köylerde yapılacak olan delege seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Temel Ali Uzun, "İlimiz Merkez Köy ve Mahallelerde 16 Aralık 2018 Pazar günü Ziraat Odası delege seçimleri 2019 Şubat ayında Ziraat odası seçimleri yapılacaktır. Geçmişten günümüze köy ve mahallelerde yapılan Ziraat Odası delege seçimleri, maalesef çok az bir katılımla gerçekleşmektedir. Muhtarların gayret ve çabaları ile ancak bu kadar olabilmektedir. Bu delege seçimlerinin mutlaka müstahsile duyurulması, ilan edilmesi ve müstahsilin bu konuda bilgilendirilmesi gerekir. Bu konu Ziraat Odası'nın hem yasal hem de en önemli görevidir. Ziraat Odası bu seçimleri; köy ve mahallelerde ilan, afiş ve bilboardla, basın yoluyla ve SMS yoluyla ilan etmesi ve duyurması gerekmektedir" dedi.

'ZİRAAT ODASI RİZE'NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM TEŞKİLATIDIR'

Uzun, merkez ilçede 40 bin, il genelinde ise 130 bin üyesi olan Ziraat Odası'nın Rize'nin en büyük sivil toplum teşkilatı olduğunu hatırlatarak, "Ziraat Odası, 2 milyar dolarlık çay sektörünün nüvesini ve ilimiz ekonomisinin % 80 ini oluşturan, en büyük sivil toplum ve üretici teşkilatı olup, Rize de yaşayan her üç kişiden birisinin üye olduğu bir kuruluştur. Bu yapıya sahip bir teşkilatın bu şekilde yönetilmesi, idare edilmesi, çayımızın, ilimizin ve ülkemizin kaybıdır diye düşünüyorum. Bugün, gelişmiş ülkelerin ulaştıkları sosyal ve ekonomik refahın temelinde, tarımdaki gelişme yatmaktadır. Tarım, zenginlik üreten bir sektör olarak ülkelerin sanayileşmesinde büyük rol oynamıştır. Tarım sektörünün gelişmesinde üretici teşkilatlarının payı büyüktür. Üretimden pazarlamaya kadar örgütlü olarak hareket eden üreticiler, gerek kendileri ve gerekse ülkeleri için yararlar sağlamışlardır" diye konuştu.

'ZİRAAT ODASI'NI LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMAK HERKESİN GÖREVİDİR'

Müstahsillerin, güçlü Ziraat Odası ve üretici teşkilatı sayesinde tarım ve sanayi entegrasyonu kurulabileceğini ifade eden Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:
"Güçlü bir Ziraat Odası sayesinde müstahsiller, pazardan daha fazla pay alabilir, üretilen üründen daha fazla gelir elde edebilir. Rize Ziraat Odası, ilimizde yaşayan her üç kişiden birinin üyesi olduğu, il ekonomisinin ana unsuru çayın üretici tek yasal birliği, dolaylı olarak bir milyon kişiyi ilgilendiren, ve 2 milyar dolarlık çay piyasasının en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu itibarla, Ziraat Odası'nı şehrimizin ve müstahsillerin sorunlarına çözüm arayan, öneri sunabilen ve bunu her şart ve koşulda dile getiren bir kurum haline getirmek ve layık olduğu yere taşımak herkesin görevidir."