Törende konuşan Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, “Esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte birleştirmek ve kaynaştırmak adına çıkmış olduğumuz bu yolda hizmetlerle bütünleştirmiş olacağız” dedi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Aksoy, “Bugün mazbatamızı aldık. Ardından eski yeni tüm yöneticilerimizle devir teslim töreninde buluştuk. Amacımız Rize esnafına hep birlikte hizmet etmektir. Genel kurula eski başkanımızla beraber hazırlandık. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize gerekli hizmetleri almak için gayret edeceğiz. Şu an yere çökmüş bir birlik var. Fiziki şartlarından, temsilini ve kurumsallaşma adımlarını atarak Rize esnafına hizmet eder hale gelmek için kısa sürede çalışmalarımız olacak. Bizim niyetimiz halis, inşallah Rize esnaf ve sanatkarının güçlü sesinin çıkması için el birliğiyle, yönetim, denetim, disiplin kurulu üyelerimiz ve tüm oda başkanlarımızla birlikte hizmet edeceğiz. Rabbim bizi bu göreve layık gördü. Birliğimizin çatısı altındaki odalarımızla birlikte hayırlı hizmetler vereceğiz.” dedi.

Görevi devreden eski birlik başkanı Muammer Atılgan da yapılan genel kurula aday olarak seçime girmediğini hatırlattı, "Yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Teşkilatta birlik berberlik önemlidir. Bugünde bu birlik beraberliği görüyorum. Yeni oluşan yönetimin ilimize camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”  diye konuştu. 

Başkan Güven Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Başkanlar ve davetlilerle birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi. Devir teslim törenine yönetim kurulu üyesi başkanlar ve birliği bağlı oda başkanları, yöneticileri ve çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.