Aytekin KALENDER/RİZE, () – RİZE’de yaklaşık 56 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Rize’de Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nda karne dağıtım törenin düzenlendi. Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürleri ile okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Töreni esnasında çocukların yakın ilgisi ile karşılaşan Vali Erdoğan Bektaş, eğitimde Rize’yi daha ileriye taşımayı hedefledikleri söyledi. Vali Bektaş, “Eğitim ve öğretimde her yıl, bir önceki yıla göre daha iyi bir noktaya gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü yakaladığınız her bir başarı, üzerine koymadığımız sürece kalıcı olamaz. Bizler de bu düşünceden yola çıkarak ve ülke olarak geleceğe güvenle bakabilmenin ancak iyi eğitim almış gençlerle mümkün olacağına inanarak, Rize’de ‘Kodlama ve Dyned Proje’lerini uygulamaya koyduk. Yerel dinamiklerin de projelerimize sahip çıkmasıyla çok iyi sonuçlar elde ettik ve ediyoruz” dedi.

Rize’de yaklaşık 56 bin öğrencinin eğitimde yarıyılın bitmesiyle iki haftalık bir tatile başladığını ifade eden Vali Bektaş, şöyle dedi:

“Yoğun bir eğitim döneminin ardından tatil bütün çocuklarımızın hakkı. Veliler olarak çocuklarımızı sadece aldıkları notlarla değerlendirmemeliyiz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan, onun program yapmasına, zamanını doğru ve verimli kullanmasına yardımcı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca çocuklarımız tatil süresince arkadaşlarıyla görüşmeli, sosyal ortamlarda bulunmasına fırsat verilmeli, kitap okumaya teşvik edilmelidir”

Karne dağıtım töreninde Vali Bektaş, dönem içerisinde en çok kitap okuyan öğrenciler ile ‘Kodlama ve Dyned Proje’sinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyelerini verdi.