BAHÇEŞEHİR Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı 4th Dimension, İstanbul'da düzenlenen FIRST Robotics Competition (FRC) bölgesel yarışmasında 'Winner' ve 'Chairman's Award' ödüllerini alarak Türkiye şampiyonu oldu. 4th Dimension, 18 Nisan'da, ABD Houston'da yapılacak FRC Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesinin ilk ve tek robotik takımı 4th Dimension 20 öğrenciden oluşuyor. Takım 10-12 Mart'ta, Ülker Arena'da düzenlenen 2018 FRC İstanbul Bölgesel Yarışması'nda 6429 numaralı robotlarıyla 36 takımı geride bırakarak Türkiye'de iki ödülü birden alan tek takım oldu. İki yıl önce eğitime başlayan Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin 9 ve 11. sınıfında öğrenim gören öğrencilerden oluşan '4th Dimension' robotik takımı turnuvalara hazırlanırken, iş bölümünün rahat yapılabilmesi ve zamanın verimli kullanılabilmesi için mekanik, elektronik, yazılım olarak üç ana gruba ve alt ekiplere ayrılıyor.

Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Timothy Timur, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Timur, "Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Takım ruhunu genç yaşta elde etmeleri, başarıyı beraberinde getirdi. ABD'deki yarışmada da aynı performansı göstereceklerinden eminim" dedi.

Takım mentoru Dr. Deniz Çokuslu da "Geçtiğimiz eylül ayından beri takımın mentorluğu görevini üstleniyorum. Öğrencilerin heyecanı, çabası ve çalışkanlıkları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Katıldığımız FRC yarışmasındaki heyecan ve coşku, futbol turnuvalarını aratmayacak nitelikte. Bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Turnuvanın Türkiye ayağında ciddi bir başarı elde ettik. Sırada Dünya Şampiyonası var, henüz işimiz bitmedi" diye konuştu.

Başarılarıyla gururlandıran 4th Dimension takımının kaptanı Ece Yücer; "4th Dimension olarak yaptığımız sayısız etkinlikle STEM kriterini bölgemizde yaymanın gururunu yaşıyoruz. Kaptanı olduğum takımımın canla başla çalışarak şampiyonluk ödülleri olan 'Chairman's Award' ve 'Winner'ı alarak Türkiye'mize ilkleri yaşatması benim için büyük onur ve sevinç kaynağıdır. Umarız ikinci yılımızda olan bizler daha çok çalışarak ülkemize sayısız ilkleri yaşatırız" dedi.

Takımın üyesi Efsane Soyer ise, "Bundan 2 yıl önce bu takımı kurarken büyük hayallerimiz vardı. Herkesten çok birbirimize inanarak gerçekten çok emek verdik. Düştük, birlikte ağladık ama hep kalkmasını bildik. Tüm uykusuz geceler, dökülen gözyaşları, bir adım daha ileriye gidelim diye verilen tüm emekler kendimize yeni şeyler katmak ve çevremize biraz olsun dokunabilmek içindi. İyi ki sonucu ne olursa olsun yaptığımız her şeye değdi. İyi ki tüm hayallerini çok çalışarak gerçekleştiren bu ailenin bir parçasıyım" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI