KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca uygun görüyen 'Benimde mesleğim var' projesi kapsamında Roman kadınlara  bahçelilik kursu veriliyor.

Babaeski Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği, Babaeski Halk Eğitimi Merkezi ve Kırklareli İş Kur İş birliği ile Gazi Kemal Mahallesi, Çömlekçi Sokak'ta uygulamaya konulan projeye ilk etapta bölgede yaşayan 19-29 yaş aralıkların da 25 Roman vatandaşı başvurdu. Bahçecilik Kursuna başvuran roman vatandaşlarına, Babaeski İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden emekli Ziraat Teknisyeni Ahmet Ünal tarafından haftanın 5 günü toplam günde 6 saat ders veriliyor.

Kursun açılışına Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Taner Turan, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Cemal Dinçkol, Hacı Hasan Mahallesi Muhtarı Server Sürer, Babaeski Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı İbrahim Zünbül ve Başkan Yardımcısı Muharrem Sağdıç ve kursiyer öğrenciler katıldı.

Kaymakam Özarslan, kursa katılan kadınların günlük 25 TL ücret aldığını belirterek, "Aynı zamanda sigortaları da yapılmaktadır.  Ben bu kursların çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bundan sonra bu kursları bitiren kardeşlerimiz, mezuniyet belgelerini aldıktan sonra elde ettikleri bilgiler sayesinde kendi işlerini kurma imkanı bulacaklar. Bu arada bu tür kursların ilçemizde daha fazla açılması için proje üretilmesi gerekmektedir. Ben bu konuda büyük bir çalışma içerisine giren Babaeski Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği başkanımızı katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Bizler elimizden geldiği müddetçe bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Ben tekrar bu kurslarımızın hayırlı olması dileği ile bayanlarımızı kutluyorum. Artık herkesin bir mesleği olacak" dedi.