Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare'in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski'nin bestelediği 'Romeo ve Juliet' balesini sahneleyecek.

Antalya DOB, Shakespeare'in aynı adlı eserinden sahneye uyarlanan 'Romeo ve Juliet' balesini 24 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Müzik düzenlemesi Tolga Taviş'e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlandı. Eserde orkestrayı Tolga Taviş yönetecek. Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse de koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan 'Romeo ve Juliet'in kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, dekor tasarımı Çağda Çitkaya ve ışık tasarımı Fuat Gök tarafından hazırlandı.

Shakespeare ve Çaykovski gibi iki dahi sanatçının buluşmasının eşsiz bir örneği olan eserde 'Juliet' rolünü İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Burcu Olguner, 'Romeo' rolünü Tolga Burçak, 'Mercutio' rolünü Umut Çaltekin, 'Tybalt'ö rolünü Yiğit Erhan, 'Paris' rolünü Burak Özbek, 'Benvolio' rolünü Yağızhan Danış, 'Lady Capulet' rolünü Selin Berkmen, 'Lord Capulet' rolünü Cenk Şahinalp, “Rosalineö rolünü Burcu Bodur, 'Peder Lawrence' rolünü Volkan Sayıner, 'Dadı' rolünü Fadime Keskin, '2 Kız' rolünü Sevgim Aksoy ve Seda Manaz, 'Lady Montegue' rolünü Özlem Tekinay, 'Lord Montegue' rolünü Devrim Saraçoğlu ve 'Vali' rolünü Murat Özdemir canlandıracak.

Fiyatları 10, 30 ve 40 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI