MANİSA'nın Akhisar ilçesindeki Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören erkek ve kadın hastaların yaptığı el emeği göz nuru ürünler, satışa sunuldu.

Akhisar Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz, Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca birlikte kesti. Başhekimi Karaca, "Merkezimiz yaklaşık 2 yıldır faaliyette ve çok önemli işlevler görüyor. Toplumda çok önemli bir yere sahip. Yaklaşık 140 kayıtlı hasta sayısına ulaştık. Hastalarımıza değişik zamanlarda, değişik etkinliklerle hayatın içinde yer vermeye çalışıyoruz. Onlar bu sergideki ürünleri günlerce, haftalarca çalışarak el emeği, göz nuru dökerek hazırladılar. Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerine, merkezin personeline çok teşekkür ediyorum. Bu değerli çalışmada çok katkıları oldu" dedi.

Merkezin sorumlu hemşiresi Özlem Ölmez, "Merkezimiz bipolar ve şizofreni hastalarına rehabilitasyon amaçlı kuruldu. Bu hastalar günlük sosyal aktivitelerini burada tamamlıyor. İlaçları yazılıyor, hastaneye gidiş ve gelişlerini kolaylaştırıyoruz. El işi ve uğraş çalışmalarıyla gündemden uzak kalmamalarını sağlayarak kaygı yönetimi, öfke ve stres bozukluğu, anksiyete tarzında bilişsel eğitimler veriyoruz. Yemek yapamayan hastalarımız için mutfak eğitimleri var. Sinema ve okuma saatlerimiz var. Bir insan günlük olarak neler yapıyorsa onları yapıyoruz. Devlet hastanemizin uzman psikolog ve psikiyatrı planlı bir şekilde merkezimize gelerek devamlı hastaları ile ilgileniyorlar" dedi.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI