TERMAL Sağlık Turizm Derneği’nin (TESTUD) organizasyonunda Ankara’nın Haymana ilçesindeki termallere gelen 43 Rus tur yetkilisi, medya yetkilileri ile Haymana kaplıcalarını inceleyerek sağlık turlarının başlayacağının müjdesini verdi.
Rusya’da yapılan görüşmeler sonrası turizm heyetinin ilk ayağı olan 34 Rus yetkili, ilçedeki termaller ve sağlık kuruluşları hakkında bilgi almak için Haymana'ya geldi. ‘Dünya’nın En İyi Kaplıca Suyu’ olarak tescillenen Haymana'daki bir otelde düzenlenen toplantıya katılan, Rus tur şirketinin sahibi Galina Tereshcenko, Türkiye’de faaliyet göstermenin mutluluğunu yaşayacaklarını kaydetti.
Kaplıcalarla ilgili her türlü detayı incelediklerini ifade eden Tereshcenko, “Bizler sürekli kapımızı çalan Çekya, Slovenya gibi gölleri ile ünlü ülkelere çok fazla sayıda Rus gönderiyoruz. Türkiye ise Antalya’dan ibaret sanılıyordu. Ta ki TESTUD’un bu zenginliği bize aktarana kadar. Şimdi bu zenginliği yerinde gördüğümüzde Türkiye kaplıcalarına daha fazla odaklandık. Avrupa’ya göre çok daha ucuz ve bir o kadar daha iyi olan bu tesisler her yıl binlerce turisti ağırlayabilecek kapasitede” dedi.
BAŞKAN TURGUT: HER KADIN GÜZELDİR ANCAK HAYMANA KAPLICALARINA GİREN KADIN DAHA GÜZELDİR
Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’da konuşmasında, her kadının güzel olduğunu ancak, Haymana kaplıcalarına giren kadının daha güzel olduğunu dile getirerek, tüm Rus termal tutkunlarını Haymana'ya davet ettiğini söyledi.
Turizm yatırımcısı Kürşat Özdemir ise, Haymana kaplıca suyunun 3 gün içinde cildi güzelleştirdiğini savundu. 330 gramı 500 dolar olan dünyaca ünlü bir kremde Haymana suyu kullanıldığını vurgulayan Özdemir, “Buraya gelirseniz böylesi pahalı bir kremi kullanmaya gerek kalmaz” dedi. 
TESTUD Başkanı Yavuz Yılık’da, dünyanın en güzel termal tesisleri, en zengin su kaynakları, en güler yüzlü tesis işletmecileri ve personelinin ülkemizde olduğunu söyledi. Yıllık, “Aynı zamanda eş zamanlı alternatif turizm çeşitlerine sahip bir ülkeyiz ve coğrafi konumumuz ile 3 saatlik uçuşla onlarca ülke bize ulaşabiliyor ama ne yazık ki termallerimize bu zamana kadar yeterince turist çekemedik” dedi.
HAMAMAMDA EĞLENDİLER
Bu arada Rus tur yetkili heyeti gece konakladıkları otelde Türk kültüründe önemli yer tutan hamam ve gelin hamamını etkinliğine katılarak doyası eğlendiler.
FOTOĞRAFLI