Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),()-Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen ve işadamlarından oluşan heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını yönetimi ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Rusya STG Lojistik Genel Müdürü Andrey Kirin ve Ticaret Müdürü Alexander Samoilenko, Suriye IPC Firmasından Yusef Arbach ve Lübnan Falcon Shipping firmasından Abdelrauf Kaddoura’nın yer aldığı heyet, İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemal Kutlu’nun da katıldığı ziyarette bölge ekonomisi ile lojistik konularını karşılıklı değerlendirdi.

Yabancı işadamı heyetine sinevizyon destekli teknik bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz İskenderun’un Sanayisi Limanı, lojistik sektörü ve Ortadoğu’ya yakınlığı ile önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz bölgede çelik üretiminin önemli yer tuttuğuna da işaret ederek “Türkiye çelik haritasına göre ülkemizin toplam çelik üretim kapasitesi 51.5 milyon tondur. İskenderun bölgesinin çelik üretim kapasitesi ise 16.7 milyon ton ile yaklaşık yüzde 32.4’ünü oluşturmaktadır. Bunun yanında filtre üretiminde de bölgemiz Türkiye'de ilk sıralarda gelmektedir. Dünyanın dört bir tarafında bölgemizde filtre ihraç edilmektedir" dedi.

İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların yapılmasının ardından özellikle konteyner taşımacılığında önemli artışlar yaşandığını kaydeden İTSO Başkanı Yılmaz, "Limanın hareketlenmesi ile lojistik sektörü de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bölgemizden Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Rusya olmak üzere bir çok ülkeye fosfor, gübre, mobilya,  gıda ürünlerinin yanı sıra  yaş sebze ve meyve gibi ürünlerde ihraç edilmektedir. Temennimiz Suriye olaylarının bir an önce sona ermesi ile bölgemizdeki ticari faaliyetlerin artmasıdır" diye konuştu.

Ziyarette, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile birlikte, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Sanem Akpınar, Gassan Kuran,  Mehmet Ünüvar ve Hıdır Güneş bulundu.

FOTOĞRAFLI