İYİ Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, İYİ Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Siyasi Partiler Kanunu'na uygun kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, “Seçimlere sokmama düşüncesi demokrasiye vurulabilecek en büyük darbedir. Kimsenin de buna gücü yetmez" dedi.

Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'nın yönetim kadrosu gazeteciler ve partililere tanıtıldı. Partililere ve gazetecilere hitap eden İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, Türkiye'nin gelecekte koalisyonlara mahrum kalacağını söyledi. Ak Parti ile MHP arasındaki ittifakı 'saray', 'koltuk' ittifakı olarak yorumlayan Nizamettin Sağır, “Referandumda 'hayır' diyenler, demokrasi, hukuk ve adalet endişesi ile hareket ettiler. Önümüzdeki seçimlerde saray ittifakının karşısında Türk Milleti'nin ittifakı olacaktır" dedi.

İYİ Parti'de tabanın sözünün geçeceğini ifade eden Nizamettin Sağır, “Tüm baskı, sindirmelere rağmen cesurlar hareketi içlerinden kimi belediye başkan ve milletvekili adayı olarak görmek istiyorsa onu seçimlerde gösterecektir" dedi. İl Başkanı Sağır, İYİ Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Siyasi Partiler Kanunu'na uygun kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, "Seçimlere sokmama düşüncesi demokrasiye vurulabilecek en büyük darbedir. Kimsenin de buna gücü yetmez" diye konuştu.

Türkiye toplumunun siyasi yapısının bozulduğunu da sözlerine ekleyen Nizamettin Sağır konuşmasına şöyle devam etti:

“Liderlerin birbirlerine hakaret etmesini izlemekten Türk Milleti yoruldu. İYİ Parti'yi Türk Milleti'nin talepleri kurdurdu. Bu yapı toplumun tamamını kucaklayacak bir yapıdır. İçlerinde öğrenciden ev hanımına kadar her kesimden insan vardır. Yerel ölçekte siyasal muhalefeti maalesef Antalya'da basın mensupları yapmaktadır. Bu eksikliği de biz kapatacağız. Antalya'da 5 ilçe hariç tüm ilçelerde teşkilatlanmıştır. İYİ Parti'nin kadroları da Ak Parti'nin kadroları kadar seçimlere hazırdır. Biz de küskünlüğe yer yok."

İYİ Parti Kurucu İl Divanı'nda şu isimler bulunuyor: Kefaattin Duman (İl Sekreteri-Makine Mühendisi), Emine Cennet (İl Muhasibi-Mali Müşavir), İlhami Okudan (Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Harita Mühendisi), İbrahim Özcan (Siyasi Parti ve STK'lar ile ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Hasan Ünlüel (Medya, Propagandadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Serbest Meslek), Ahmet Aydın (Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı- Mali Müşavir), Süleyman Kızıl (Seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Avukat), Leyla Oruç (Eğitim, Kültür ve Sanattan sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Gazeteci), Burak Özdere (Sosyal Faaliyetlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Ticaret), Erdal Özçivi (İş dünyasından sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Ticaret), Emel Öner (Turizm dünyasından sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Turizmci), Yusuf Vermez (Tarım politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı-İnşaat Mühendisi), Sosyal medya ve iletişimden sorumlu İl Başkan Yardımcısı-Esnaf).

FOTOĞRAFLI