Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,() - TÜRK Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal, hastane önünde yaptığı tiyatral açıklamada yetkili sendikanın yıpranma payı açıklamalarının yalan olduğunu açıkladı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal, " 14 Tıp bayramını geride bıraktık. Günlerdir ' Müjde 14 Mart'ta yıpranma payı geliyor' diyerek yaygara koparan sözde yetkili sendikanın verdiği sözlerin yalan olduğu ortaya çıkmıştır. 5 yıldır hep aynı müjdeyi verip, hayırlı olsun mesajlar atan bu zihniyetin sağlık çalışanlarını kandırdığı bir kez daha görülmüştür. Ankara'da bin bir takla ile kendilerini resmi törenlerde ziyaretçi locasına aldırıp sonrasında memlekete dönünce ' Ankara'ya gittik, yıpranma payını aldık, geldik' diye açıklama yapanların iplikleri pazara çıktı. Bu tür davranışlarda bulunanlar çıkıp sağlık çalışanlarından özür dilesin. 244 bin sağlık çalışanı bunlara üye olarak kalmaya devam ettiği takdirde sorunlar artarak devam edecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından  2 sağlık görevlisi  'Malum Sendika'ismini verdikleri  tiyatrol gösteride  sendikanın vaatlerin içeren gösteri sundu.

FOTOLU