HATAY Valisi Erdal Ata, 15-19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve gençlik temsilcileri ile farklı branşlarda uluslararası başarılara imza atmış sporcuları makamında kabul etti.
Vali Ata, ziyarete yaptığı konuşmada, 2017 İşitme Engeliler Olimpiyat Oyunları 2.’si Mehmet Ali Sapmaz, 2017 Muay Thai Dünya Şampiyonası 1.’si İrem Çapar, 2018 Karate Şampiyonası 3.’sü Meryem Tatlıoğlu’nu elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
19 Mayıs gününün ayrı bir anlam ve önemi olduğuna değinen Vali Ata, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesi başarıyla sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık şuuruyla yetişen siz gençlere emanet etmiştir. Bu nedenle sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli gayemizdir. Sizler eğitimde, sporda, kültürde ne kadar iyi yetişirseniz Türkiye Cumhuriyeti de o derece emin ellere teslim edilmiş olur. Bu vesileyle 15-19 Mayıs Gençlik Haftanızı kutluyorum’’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI