Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, () - SAMSUN’da, 200 gramı 1 TL’den satışa sunulan ekmeğin yarından itibaren 300 gramının 1,50 TL’ye satışa sunulacağı açıklandı.

Samsun’da, nisan ayından bu yana 200 gramı 1 TL’den satışa sunulan ekmeğin gramajının 300 grama çekildiği bildirildi. Yapılan değişiklikle beraber ekmeğin fiyatı Fırıncılar Odası Fiyat Tarifesine göre; 1,50 TL oldu. Kentte satışı yapılan ekmek fiyatları şöyle;

"600 gram ikili somun 3 TL, 600 gram ikili tandır 3 TL, 900 gram üçlü trabzon ekmeği 4 TL 50 kuruş, 1,500 gram beşli Trabzon ekmek 7 TL 50 Kuruş, 3 bin gram onlu Trabzon ekmek 15 TL, 300 gram kepek ekmek 1 TL 50 kuruş, 300 gram Pıtıl ekmek 1 TL 50 Kuruş, 250 gram sade pide 1 TL 50 Kuruş, 200 gram lavaş 1 TL 500 kuruş, 170 gram kıymalı hamur 2 TL”

Kentteki fırıncılara tebliğ edilen tarifenin bugün uygulamaya geçeceği bildirildi.

YİĞİT: BUĞDAYDAKİ SIKINTI YÜZÜNDEN

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ekmeğe zam olmadığını sadece gramajının yükseldiğini belirterek "Kilo bazında bir değişiklik yok. Buradaki sıkıntımız bu sene buğdayda yaşanan sıkıntıdır. Buğdaydaki zamlar yüzünden kaliteli bir şekilde üretim yapamıyoruz, bu uygulama, kaliteyi yükseltmek için yaptığımız uygulamadır" dedi.

ERDOĞAN: VATANDAŞIN TABELİ DOĞRULTUSUNDA

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Cengiz Erdoğan da “Yapılan değişiklik zam değildir. Ekmekte, vatandaşın talebi doğrultusunda gram değişikliğine gitmiş bulunuyor. Grama oranla da fiyatta oynama yaptık. Samsun’da ekmek yarından itibaren 300 gramı 1,5 TL’den satılacaktır. bu vatandaşın talebidir. Yarın veya başka bir gün yine talep gelse, yarın da fiyat tarifesinde değişikliğe gidebiliriz” diye konuştu.

ESKİ BAŞKAN: BEN OLSAM SEÇİM ÖNCESİ YAPMAZDIM

Samsun Fırıncılar Odası eski başkanı Ali Yiğit ise "Ekmek fiyat tarifesinde değişikliğe gidilmiştir. Bu tarife fırıncılara tebliğ edildi. Ekmek Samsun'da yarından itibaren 1,5 TL olacak. Ancak bu bir zam değildir. Ekmeğin gramajı da yükselmiştir. Bu tarife değişikliği seçim öncesi yapılmaması gereken bir değişiklikti. Seçim arifesi öncesi vatadandaş bunu tarife değişikliği olarak görmeyebilir. Vatandaş için eksi hareket olacaktır. Bunu zam olarak algılayacaklardır. Ben olsam seçim öncesi bunu yapmazdım" diye konuştu.