MERSİN, () – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18 No’lu Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri Meslek Komite Başkanı Zeki Şan, kimya laboratuarının kentten taşınmasına yönelik sorunun çözümlendiğini dile getirdi.
Komite Başkanı Zeki Şan, laboratuarın Mersin’de kalması sektörün gücünü artırdığını belirterek, "Bu, sektörümüz adına uzun süredir takip ettiğimiz bir konuydu. Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Odamızın yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda Kimya Laboratuarı kentimizde kalmıştır. Bu konuda başta Bölge Müdürümüz Fikret Erol ve Oda Başkanı Şerafettin Aşut olmak üzere emeği geçen herkese sektörümüz ve komitemiz adına teşekkür ediyoruz. Mersin’e gelen ya da kentten gönderilen ürünlerin yüzde 90’dan fazlasının bu laboratuarda test ediliyor. Bu laboratuarın Adana yakınında Yenice Bölgesi’ne taşınması halinde hem maliyetimiz artacak hem de çok büyük zaman kaybı yaşayacaktık. Zamanla yarıştığımız ve rekabetçi yapımızı güçlendirebilmek adına maliyetleri en aza indirme mücadelesi verdiğimiz şu dönemde bu yanlıştan dönülmüş olması sektör adına da kentimiz adına da çok önemlidir" dedi.
Yalnızca Mersin’in değil, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Konya gibi çevre illerin de dış ticaretini Mersin üzerinden yürüttüğünü ifade eden Şan, "Bu uygulamanın tüm bölgenin faydası oldu. İstasyon civarında Mersin Limanı’na yakın bir arsa temin edildi. Bu arsa üzerinde laboratuar kurulması yönündeki çalışmalar sürüyor.

FOTOĞRAFLI