ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da toplam 2 bin 262 okulda yapılan temizlik ve hijyen denetiminde 337 okul beyaz bayrak ödülü aldı.  

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusunun fazla olduğu illerinden olan Şanlıurfa'da,  700 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü 2 bin 262 okuldan, 337 okul temizlik ve hijyen açısından beyaz bayrak ödülü aldı. Okulların temizlik ve hijyen açısından belli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi ve okul sağlığının iyileştirilmesinin teşviki için uygulanan projede bu yıl Şanlıurfa'daki 337 okul beyaz bayrak ödülünü alması dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Himmet Durgut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yaşar Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl yaptığı konuşmada, "Şanlıurfa'da daha önce 167 olan beyaz bayrak alan okul sayımız bu yılki eğitim-öğretim döneminde 504’e yükselmesi bizleri mutlu etmiştir" dedi.
Beyaz Bayrak projesinde Şanlıurfa'nın Türkiye rekoru kırdığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Şerafettin Turan, "Şimdiye kadar 167 okulumuz Beyaz Bayrak almış idi. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekiplerince yapılan hassas çalışma neticesinde bu dönem 337 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Beyaz Bayrak alan okul sayımız toplamda 504’e ulaşmış, yüzde 7 olan Beyaz Bayrak alan Okul Oranımız yüzde 23’e çıkmıştır" açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmalar sonrası 13 ilçe ve merkezden Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara Beyaz Bayrak, pirinç levha ve sertifikaları verildi.
FOTOĞRAFLI