ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da GAP İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi işbirliğinde ‘‘GAP-YENEV 2018 -Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Kongresi’ GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde başladı. 
GAP Tarımsal Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen kongre açılış törenine, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akın, Rektör Vekili Prof. Dr. Bürhan  Akpunar, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadarettin Karahocagil, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları başkanları ve temsilcileri, kalkınma ajansları temsilcileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, öğrenciler katıldı. Kongrede GAP-YENEV Merkez Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Azmi Aktacir, GAP- Yenilenebilir Enerji (YE) Kullanımı ve Enerji Verimliliği Araştırma Geliştirme Merkezi Kurucu Müdürü ve Kongre Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata,  GAP  Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadarettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Bürhan  Akpunar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.
GAP Bölgesi’nde enerji verimliliğine yönelik yürütülen çalışmaların sağlıklı ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak bölge ölçeğinde sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini sağlamak, amaçlarına hizmet edecek olan  ‘‘GAP-YENEV 2018 -Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Kongresi’ üç gün boyunca devam edecek. Kongre kapsamında; yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği temelinde, çevre, tarım, gıda ve bilişim gibi birçok alanda 155 adet akademik bildiriler sunulacağı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI